NodisMed - Ghid medical de sanatate

Boli si Afectiuni

Paduchii pubieni

Promoveaza-te pe acest site

Paduchii  pubieni sunt creaturi mici cu sase picioare care infecteaza sectorul de par pubian si depun oua. Acesti paduchi pot fi gasiti de asemenea in parul de la axile si in sprancene.


Cauze

Acest tip de paduchi se gaseste la cei mai multi adolescenti.

Transmiterea lor are loc de obicei in timpul actului sexual. Cu toate acestea se pot lua si prin contactul fizic cu obiecte contaminate cum ar fi caune de toaleta, foi si paturi. Unele femei au ajuns sa ia paduchi pubieni de la probarea costumelor de baie la un magazin.

Factorii de risc includ: activitatea sexuala marita, multipli parteneri sexuali, contact sexual cu o persoana infectata, schimbul de asternut sau de haine cu o persoana infectata.


Diagnostic

O examinare in zona genitala externa de obicei releva oua mici de culoare alb-gri care sunt ovale si atasate la radacina firului de par. Se pot gasi de asemenea paduchi adulti. Medicul poate observa zgarieturi sau semne de infectare de la acestia.

Paduchii adulti pot fi identificati cu usurinta sub microscop.


Tratament

Paduchii pubieni sunt cel mai adesea tratati prin spalare. Se folosete un pieptan pubian cu dinti desi pentru putea scoate ouale.

In timp ce urmati un tratament spalati toata lenjeria de pat,cea intima si hainele impreuna cu prosoapele in apa fierbinte pentru a omora orice ou a mai ramas viu.

Persoanele careau paduchi pubieni ar trebui sa fie evaluate si pentru alte boli cu transmitere sexuala in momentul in care se stabileste diagnosticul.


Simptome

Simptomele pot include: oua sau paduchi adulti care pot fi observati in zonele pubiene, la axile in in sprancene, mancarimi in zona acoperita de par pubian, reactie cutanata care este de culoare gri-albastruie, rani in zona genitala datorita muscaturilor si zgarieturilor.

DISCLAIMER: Aceste informatii nu pot fi tratate ca un inlocuitor al consultatiilor medicale profesionale sau al tratamentelor medicale. Nu folositi aceste informatii pentru a diagnostica sau concepe un tratament pentru probleme medicale (boli, urgente medicale, accidente) fara consultul unui doctor. In cazul unor situatii de urgenta medicale apelati imediat numarul de telefon 112.

Articole despre Paduchii pubieni

Temperatura corpului
Trusa de prim ajutor

Cu totii vom fi nevoiti sa folosim o trusa de prim ajutor macar o singura data. NodisMed te ajuta sa afli ce contine o trusa medicala, si te invata sa-ti creezi propria trusa de prim ajutor.

  • Pansament
  • Fase din tifon
  • Dezinfectant
  • Anestezic local
  • Analgezice
  • Tub magnetic
  • Banda din cauciuc
  • » afla mai multe