NodisMed - Ghid medical de sanatate

Boli si Afectiuni

Nevrita optica

Promoveaza-te pe acest site

Nevrita optica este o inflamatie a nervului optic. Aceasta poate provoca in mod brusc, reducerea vederii la ochiul afectat.


Cauze

Cauza aparitiei nevritei optice este necunoscuta. Inflamatia brusca a nervului optic conectat la ochi si la creier poate rani teaca mielinica din jurul fiecarei fibre nervoase, provocand inflamatii ale nervilor.

Cauzele inflamatiei pot include: boli autoimune, boala Behcet, nevrita optica autoimuna, tuberculoza, sifilis, boala Lyme, meningita, encefalita virala, pojarul, rubeola, varicela, herpesul zoster, oreionul, pneumonia, scleroza multipla, toxicitatea de medicamente, deficitul de vitamina B12.

Factorii de risc sunt legati de cauzele particulare.


Diagnostic

Un examen medical complet poate ajuta la excluderea bolilor asociate.

Testele care pot fi efectuate pot include: testarea vederii culorii, RMN la creier, testarea acuitatii vizuale, oftalmoscopia indirecta.


Tratament

Vederea adesea revine la normal in termen de 2-3 saptamanifara tratament.

Corticosteroizii administrati printr-o vena pot accelera recuperarea. Dozele mari ar trebui sa fie utilizate cu precautie deoarece acestea pot avea efecte secundare grave.

Alte teste pot fi necesare pentru a determina cauza de nevrita. Afectiunile care determina problem pot fi apoi tratate.


Simptome

Simptomele care pot aparea pot include: pierderea vederii la un ochi pentru o ora sau mai multe, modificari ale modului in care pacientul reactioneaza la lumin, pierderea vederii culorilor si durere atunci cand deplasati ochiul.

DISCLAIMER: Aceste informatii nu pot fi tratate ca un inlocuitor al consultatiilor medicale profesionale sau al tratamentelor medicale. Nu folositi aceste informatii pentru a diagnostica sau concepe un tratament pentru probleme medicale (boli, urgente medicale, accidente) fara consultul unui doctor. In cazul unor situatii de urgenta medicale apelati imediat numarul de telefon 112.

Temperatura corpului
Trusa de prim ajutor

Cu totii vom fi nevoiti sa folosim o trusa de prim ajutor macar o singura data. NodisMed te ajuta sa afli ce contine o trusa medicala, si te invata sa-ti creezi propria trusa de prim ajutor.

  • Pansament
  • Fase din tifon
  • Dezinfectant
  • Anestezic local
  • Analgezice
  • Tub magnetic
  • Banda din cauciuc
  • » afla mai multe