NodisMed - Ghid medical de sanatate

Boli si Afectiuni

Monturile piciorului (Hallux valgus)

Promoveaza-te pe acest site

Monturile piciorului sunt umflaturi pe degetele picioarelor. Acestea apar ca un cucui pe partea interioara a degetului.


Cauze

Monturile apar mai frecvent la femei si uneori pot fi transmise genetic. Oamenii nascuti cu oase anormale la picioare sunt mai expusi sa aiba monturi la picioare.

Purtarea pantofilor cu toc inalt poate duce la dezvoltarea unei inflamatii a piciorului. Monturile pot deveni dureroasa, ca un os suplimentar si poate sa apara un sac cu lichid care creste la baza degetului mare.


Diagnostic

Un medic poate diagnostica de obicei inflamatia la picior prin simpla examinare fizica. Raze x la picior pot demonstra un unghi anormal intre degetul mare si picior ai in unele cazuri artrita.


Tratament

Atunci cand o inflamatie la picior incepe sa se dezvolte, aveti grija de picioarele dumneavoastra si purtati pantofi mai largi. Acest lucru poate rezolva problema de multe ori si previne necesitatea oricarui tratament suplimentar.

Uneori pot fi necesare dispozitive de distantare a degetelor de la picioare pe timp de noapte. Acestea sunt disponibile la farmacii.

Daca inflamatia de la picior se agraveaza ca rezultat al deformarii severe sau al durerii, este nevoie de o interventie chirurgicala pentru a scoate montul. Exista 100 de tehnici chirurgicale diferite care au fost descrise ca pot trata aceasta boala.


Simptome

Simptomele care pot sa apara sunt: piele rosie de-a lungul marginii interioare a degetului piciorului, un cucui osos, durere agravanta odata cu presiunea exercitata de pantofi, umflatura mare intoarsa spre celelalte degete ale picioarelor.

DISCLAIMER: Aceste informatii nu pot fi tratate ca un inlocuitor al consultatiilor medicale profesionale sau al tratamentelor medicale. Nu folositi aceste informatii pentru a diagnostica sau concepe un tratament pentru probleme medicale (boli, urgente medicale, accidente) fara consultul unui doctor. In cazul unor situatii de urgenta medicale apelati imediat numarul de telefon 112.

Temperatura corpului
Trusa de prim ajutor

Cu totii vom fi nevoiti sa folosim o trusa de prim ajutor macar o singura data. NodisMed te ajuta sa afli ce contine o trusa medicala, si te invata sa-ti creezi propria trusa de prim ajutor.

  • Pansament
  • Fase din tifon
  • Dezinfectant
  • Anestezic local
  • Analgezice
  • Tub magnetic
  • Banda din cauciuc
  • » afla mai multe