NodisMed - Ghid medical de sanatate

Boli si Afectiuni

Mancarime in zona inghinala

Promoveaza-te pe acest site

Mancarimile in zona inghinala sunt infectii provocate de ciuperci.


Cauze

Organismul gazduieste in mod normal o varietate de bacterii si fungi. Unele dintre acesta sunt utile organismului. Altele se pot multiplica rapid si formeaza infectii. Mancarimea apare atunci cand un tip de ciuperca creste si se multiplica in zona abdomenului.

Mancarimile apar mai des la barbatii adulti si la baietii adolescenti. Pot fi insotite uneori si de alte infectii. Ciuperca care acuzeaza mancarime prospera in zonele calde. Mancarimea poate fi declansata de asemnea de frecarea de haine si de umezeala prelungita din zona inghinala.

Aceasta mancarime poate fi contagioasa. Poate fi transmisa de la o persoana la alta prin contact direct cu pielea, sau cu hainele nespalate.

Mancarimea se poate raspandi si la anus provocand mancarimi anale si disconfort.  Alte cauze ale mancarimii includ: eczemele, paduchii pubieni si iritatiile chimice


Diagnostic

Medicul va diagnostica de obicei mancarimea dupa aspectul pielii. Alte teste de obicei nu sunt necesare.  Daca vor fi necesare si alte teste pentru confirmarea diagnosticului, se va preleva o cultura de pe leziunea pielii pentru a se efectua o biopsie.


Tratament

Mancarimea de obicei raspunde la tratament in termen de cateva zile daca pastrati zona uscata si curata, nu purtati haine care sufoca sau irita zona si aplicati antifungice topice.

Infectiile severe, infectiile recurente sau alt tip de infectii, dureaza mai mult de doua saptamanisi pot necesita tratament suplimentar.

Antibioticele pot fi necesare pentru tratarea infectiilor bacteriene care apar in plus fata de ciuperca.


Simptome

Simptomele care pot aparea includ: mancarime intensa si persistenta in zona inghinala, piele cutanata pe coapsa sau pe anus, formatiuni umflate, piele anormala la intuneric sau la lumina.

DISCLAIMER: Aceste informatii nu pot fi tratate ca un inlocuitor al consultatiilor medicale profesionale sau al tratamentelor medicale. Nu folositi aceste informatii pentru a diagnostica sau concepe un tratament pentru probleme medicale (boli, urgente medicale, accidente) fara consultul unui doctor. In cazul unor situatii de urgenta medicale apelati imediat numarul de telefon 112.

Temperatura corpului
Trusa de prim ajutor

Cu totii vom fi nevoiti sa folosim o trusa de prim ajutor macar o singura data. NodisMed te ajuta sa afli ce contine o trusa medicala, si te invata sa-ti creezi propria trusa de prim ajutor.

  • Pansament
  • Fase din tifon
  • Dezinfectant
  • Anestezic local
  • Analgezice
  • Tub magnetic
  • Banda din cauciuc
  • » afla mai multe