NodisMed - Ghid medical de sanatate

Boli si Afectiuni

Febra patata a Muntilor Stancosi

Promoveaza-te pe acest site

Este un tip de boala provocata de o bacterie transportata de capuse.


Cauze

Febra patata a Muntilor Stancosi este transmisa la om prin intermediul unei bacterii, de la o muscatura a unei capuse. Majoritatea cazurilor sunt raportate la copii, deoarece ei sunt cei care se joaca in permanenta cu animalele.

Factorii de risc includ drumetiile sau expunerea intr-un loc unde sunt capuse.

 


Diagnostic

Stabilirea diagnosticului se bazeaza de cele mai multe ori pe simptomele prezentate. Aspectul si caracteristicile eruptiilor cutanate sunt foarte importante. Sunt prelevate probe de pe muscaturi si sunt efectuate probe de laborator pentru a confirma diagnosticul. Sunt excluse alte boli posibile, iar diagnosticul este confirmat.

Alte teste care pot fi efectuate includ: teste ale functiei renale, testarea trombocitelor, testarea celulelor rosii din sange si sumar de urina pentru a verifica daca exista sange in urina sau protein.

 


Tratament

Tratamentul pentru aceasta boala va fi prescris de medicul pediatru in functie de: varsta copilului, starea generala de sanatate si istoricul medical, masura in care a aparut infectia, tolerant la anumite medicamente, procedee sau terapii, opinia si preferintele pacientului.

Tratamentul poate include antibiotice, pentru a trata simptomele prezente.

Capusele vor fi atent indepartate de pepiele si administrarea antibioticelor pentru a elimina infectia.  


Simptome

Urmatoarele sunt cele mai comune simptome de febra patata a Muntilor Stancosi. Cu toate acestea, fiecare copil poate avea simptome diferite. Simptomele pot include: o eruptive non-raioasa, care incepe de obicei pe maini, picioare, brate, in termen de 7 pana la 10 zile de la muscatura, febra, dureri de cap, scaderea apetitului, frisoane, durere de gat, dureri de stomac, diaree, dureri diverse in organism, sensibilitate la lumina, dureri de cap severe, dureri musculare, confuzie mintala. Eruptiile cutanate incep de obicei la cateva zile dupa febra si apar pentru prima data pe incheieturi si glezne, sub forma de pete care au intre 1 si 5 mm in diametru apoi se extend pe cea mai amre suprafata a corpului.

Uneori au avut loc decese din cauza netratarii acestei boli. Pentru stabilirea diagnosticului consultati mereu medicul pediatru.

DISCLAIMER: Aceste informatii nu pot fi tratate ca un inlocuitor al consultatiilor medicale profesionale sau al tratamentelor medicale. Nu folositi aceste informatii pentru a diagnostica sau concepe un tratament pentru probleme medicale (boli, urgente medicale, accidente) fara consultul unui doctor. In cazul unor situatii de urgenta medicale apelati imediat numarul de telefon 112.

Temperatura corpului
Trusa de prim ajutor

Cu totii vom fi nevoiti sa folosim o trusa de prim ajutor macar o singura data. NodisMed te ajuta sa afli ce contine o trusa medicala, si te invata sa-ti creezi propria trusa de prim ajutor.

  • Pansament
  • Fase din tifon
  • Dezinfectant
  • Anestezic local
  • Analgezice
  • Tub magnetic
  • Banda din cauciuc
  • » afla mai multe