NodisMed - Ghid medical de sanatate

Boli si Afectiuni

Dermatita de staza

Promoveaza-te pe acest site

Dermatita de staza este o afectiune a pielii din cauza acumularii de lichid sub piele.


Cauze

Lichidul amniotic in exces care se acumuleaza in organism ingreuneaza hranirea cu sange a celulelor si eliminarea substantelor toxice. Tesutul devine slab hranit si fragil. Boala este comun intalnite pe glezne, deoarece exista mai putin tesut subtire in aceste zone.

Insuficienta venoasa poate provoca dermatita de staza si ulcere in piele. Venele varicoase, insuficienta cardiaca congestiva si alte boli pot provoca umflarea bratelor si mai ales a picioarelor si a gleznelor.


Diagnostic

Diagnosticul se bazeaza in principal pe aspectul pielii. Medicul poate solicita efectuarea testelor pentru a examina fluxul de sange din picioare.


Tratament

Boala care a stat la baza aparitiei acestei probleme ar trebui sa fie tratata si tinuta sub control.

Tratamentul poate include: chirurgie pentru corectarea varicelor, medicamente pentru controlul insuficientei cardiace, diuretice pentru eliminarea excesului de lichid.

Circulatia in zona picioarelor poate fi imbunatatita prin merdul pe jos.

Ciorapii elastici pot fi recomandati pentru a imbunatati fluxul de sange de la nivelul picioarelor, ceea ce va duce la umflare.

Tratamentele pentru piele pot include comprese umede, si antibiotice topice care tin sub control infectia din ulcerele deschise. Este bine sa pastrati zona respectiva de piele in permanenta curata.


Simptome

Simptomele care pot aparea includ: culoarea inchisa a pielii la glezne sau la picioare, mancarime, dureri de picioare, rani deschise, ulcere, piele subtire, iritatii ale pielii la picioare, leziuni cutanate, pete cutanate rosii, umflarea picioarelo, gleznelor sau a altor zone, ingrosarea pielii la glezne sau la picioare.

DISCLAIMER: Aceste informatii nu pot fi tratate ca un inlocuitor al consultatiilor medicale profesionale sau al tratamentelor medicale. Nu folositi aceste informatii pentru a diagnostica sau concepe un tratament pentru probleme medicale (boli, urgente medicale, accidente) fara consultul unui doctor. In cazul unor situatii de urgenta medicale apelati imediat numarul de telefon 112.

Temperatura corpului
Trusa de prim ajutor

Cu totii vom fi nevoiti sa folosim o trusa de prim ajutor macar o singura data. NodisMed te ajuta sa afli ce contine o trusa medicala, si te invata sa-ti creezi propria trusa de prim ajutor.

  • Pansament
  • Fase din tifon
  • Dezinfectant
  • Anestezic local
  • Analgezice
  • Tub magnetic
  • Banda din cauciuc
  • » afla mai multe