NodisMed - Ghid medical de sanatate

Boli si Afectiuni

Abcesul Bartholin

Promoveaza-te pe acest site

Abcesul Bartholin este o acumulare de puroi care formeaza un nod intr-una din glandele Bartholin, care este situata pe fiecare parte a deschiderii vaginale.


Cauze

Abcesul apare atunci cand o deschidere mica a glandelor devine blocata. Fluidele din glanda se acumuleaza si pot fi infectate. Acestea se pot forma de-a lungul multor ani inainte de a se produce abcesul.

Abcesul apare peste cateva zile iar locul devine foarte fierbinte si umflat. Depunerea anumitor activitati poate exercita o presiune asupra vulvei si efectul va fi o durere chinuitoare.


Diagnostic

O examinare pelvina poate determina aparitia acestui abces. O biopsie poate fi recomandata la femeile mai in varsta pentru a exclude o eventuala tumora.

Orice secretie vaginala sau drenaj al lichidelor vor fi trimise la un laborator pentru analize.


Tratament

Spalarea cu apa calda de obicei de 4 ori pe zi timp de cateva zile ofera o oarecare usurare, iar abcesul se poate scurge pe cont propriu. Cu toate acestea deschiderea este foarte mica si se inchide foarte bine inainte ca drenajul sa fie complet.

O mica taietura chirurgicala poate determina scurgerea abcesului. Aceasta ofera o posibilitate de recuperare mai mare. Procedura se face sub anestezie locala. Un tub de drenare poate fi folosit pentru e permite curatarea zonei in timpul vindecarii.

Medicul poate recomanda inlaturare glandelor daca abcesele revin.


Simptome

Simptomele care pot aparea includ: un nodul pe fiecare parte a deschiderii vaginale, febra, durere odata cu actul sexual.

DISCLAIMER: Aceste informatii nu pot fi tratate ca un inlocuitor al consultatiilor medicale profesionale sau al tratamentelor medicale. Nu folositi aceste informatii pentru a diagnostica sau concepe un tratament pentru probleme medicale (boli, urgente medicale, accidente) fara consultul unui doctor. In cazul unor situatii de urgenta medicale apelati imediat numarul de telefon 112.

Temperatura corpului
Trusa de prim ajutor

Cu totii vom fi nevoiti sa folosim o trusa de prim ajutor macar o singura data. NodisMed te ajuta sa afli ce contine o trusa medicala, si te invata sa-ti creezi propria trusa de prim ajutor.

  • Pansament
  • Fase din tifon
  • Dezinfectant
  • Anestezic local
  • Analgezice
  • Tub magnetic
  • Banda din cauciuc
  • » afla mai multe