NodisMed - Ghid medical de sanatate

Beneficiile usturoiului asupra organismului

1 comentarii 26 Octombrie 2010

Usturoiul este un tratament naturist pentru intepaturile de tantari, rani, tumori, rujeola, muscaturi de sarpe, acnee, raceli, gripe si in multe mituri pentru vampiri. Beneficiile usturoiului asupra sanatatii sunt sustinute de o multitudine de studii care confirma proprietatile sale antivirale, antibacteriene si antifungice. Este de asemenea un puternic antioxidant cu proprietati antiinflamatorii. Studiile stiintifice au evidentiat beneficiile lui asupra diabetului, asupra cancerului si asupra bolilor de inima. Aceste beneficii includ scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale, ameliorarea circulatiei si prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

Usturoiul contine vitamina C, B6, seleniu, magneziu, potasiu, calciu, mangan, flavonoide si alicina. Alicina ofera proprietati antibiotice, antivirale si antifungice si este motivul pentru care usturoiul este folosit pentru infectii ale pielii, herpes, negi, la digestie, infectii pulmonare, diaree, tuse si raceala.

Usturoiul detoxifiaza in mod natural organismul. Compusii sulfului din usturoi au efecte antiinflamatorii si inhiba activitatea enzimelor inflamatorii. Impreuna cu vitamina C, acesti compusi ofera protectie impotriva durerii asociate cu atacurile de artrita si astm.usturoi, beneficii usturoi, tratament usturoi

Usturoiul este renumit pentru abilitatile sale de de scadere a colesterolului si a tensiunii arteriale in mod natural si protejeaza organismul de bolile de inima si accidentele vasculare cerebrale. Stimuleaza de asemenea productia de oxid nitric dilata vasele de sange si dizolva cheagurile de sange.

Proprietatile antioxidante ale usturoiului sunt evidentiate prin protejarea impotriva bolilor cardiovasculare si inhibarea colesterolului rau care se formeaza pe peretii arterelor. Acidul folic din usturoi este cunoscut pentru protejarea sistemului cardiovascular.

Studiile efectuate arata ca un consum regulat de usturoi impreuna cu ceapa si praz reduce riscul de cancer la stomac. Aceasta poate fi datorita capacitatii usturoiului de a reduce formarea de compusi cancerigeni.

Compusii sulfului din usturoi contribuie la prevenirea diferitelor tipuri de cancer printre care cancerul de piele, de stomac, de colon, de san si cancerul oral. Usturoiul contine de asemenea seleniu, un mineral puternic cunoscut pentru proprietatile sale anticancerigene.

O parte din rezultatele cauzate de efectele degenerative ale diabetului zaharat cum ar fi bolile de rinichi, de retina si cele ale sistemului nervos pot fi prevenite si combatute de usturoi

Autor:

Redactia NodisMed
Editor articole medicale 609 articole

Inapoi la inceputul paginii

Adauga comentariu



reincarca imaginea

Va rugam introduceti codul din imaginea de mai sus

Comentarii pentru acest articol

    • Author's name
    • elena
    • publicat pe 08 Noiembrie 2010
    sub ce forma consumat e mai indicat?

Inapoi la inceputul paginii